8 signalen dat je website toe is aan vernieuwing

Dylan Roelfs
1. Je moet bellen voor iedere kleine wijziging
Het is logisch dat je een nieuwe pagina of een nieuwe sectie niet zelf toevoegt. Maar als je iedere keer moet bellen voor een kleine wijziging, zoals het aanpassen van een stukje tekst, dan is dat zonde van je tijd en geld. Als je je website laat bouwen in een modern systeem zoals Webflow, kun je gemakkelijk zelf alle tekst op de website aanpassen, zonder een developer of bedrijf te hoeven bellen. Wat je wilt, is een website die makkelijk te beheren is. Een website die werkt, zonder gedoe.
2. Je website is traag
We leven in een maatschappij waar de gemiddelde concentratiespanne afneemt. Met de komst van short-form content kan ik je garanderen dat het grootste gedeelte van je publiek al is afgehaakt voordat de website is geladen, als dit 5 of 6 seconden duurt. Wat je wilt, is een website die snel is en waar je bezoekers niet al geïrriteerd op je website terechtkomen, als ze niet al zijn afgehaakt. Alles draait om een goede gebruikservaring. Google heeft een handige tool, waarmee je de snelheid van je website kunt testen op zowel mobiel als desktop. Hiermee kun je checken of je website daadwerkelijk ‘traag’ is.
3. Je website is niet mobielvriendelijk
Het grootste gedeelte van het internetverkeer komt vanaf mobiele apparaten. Dit percentage wordt geschat op ongeveer 55-60%. Dit betekent dat iets meer dan de helft van je bezoekers geen prettige gebruikservaring heeft, omdat je website niet geoptimaliseerd is voor mobiel. Afbeeldingen vallen buiten het scherm, het menu is niet mobielvriendelijk, en de tekst is niet leesbaar. Dit zijn allemaal signalen dat je website niet mobielvriendelijk is.
4. Je website is niet veilig
Veel criminaliteit verplaatst zich naar de online wereld, en ook websites zijn helaas slachtoffer van cybercriminaliteit. Vooral verouderde websites die weinig tot niet onderhouden worden, zijn makkelijke doelwitten. Ik denk dat niemand wil dat zijn website gehackt wordt of offline gehaald wordt. Dit brengt veel gedoe en kosten met zich mee. Wat je wilt, is een website die zo veilig is dat je er simpelweg geen omkijken meer naar hebt. Met deze handige tool kun je controleren of je website veilig is.
5. Je website heeft een verouderd design
Ouderwetse lettertypes, kleuren die eigenlijk niets zeggen, paddings en margins die niet consistent zijn over je website, afbeeldingen die niet geoptimaliseerd zijn en allemaal verschillende groottes hebben, teksten die scheef staan en titels die geen consistente opmaak hebben. Je website is het online visitekaartje van je bedrijf. Het is je digitale aanwezigheid. Als je een klant ontvangt op kantoor, ontvang je de klant ook niet in een rommelig kantoor. Dan zorg je er ook voor dat het kantoor er netjes en representatief uitziet.
6. Je website heeft geen duidelijke call-to-action (CTA)
Je opent je website, en deze lijkt op een encyclopedie. Overal tekst, afbeeldingen en tientallen links in je navigatiebalk. De bezoekers raken overweldigd en weten eigenlijk niet zo goed wat ze moeten doen. Wat voor de bezoeker heel belangrijk is, is dat de website makkelijk te navigeren is. De website moet een duidelijk doel hebben, zoals het inplannen van een afspraak, het kopen van een product, het aanmelden voor een nieuwsbrief, het aanvragen van informatie of in contact komen via telefoon of WhatsApp. Als het niet duidelijk is voor de bezoeker wat het doel precies is, heb je een grote kans dat ze afhaken. Superzonde.
7. Je website krijgt nauwelijks bezoekers
Je hebt een prachtige website en je aanbod is duidelijk, maar de bezoekers blijven uit. Je hebt er veel tijd en energie in gestoken, maar je website blijft onzichtbaar. Wat je nodig hebt, is niet alleen een goed ontworpen website, maar ook een strategie om ervoor te zorgen dat mensen je site vinden en bezoeken. Want zonder bezoekers, geen aanvragen. Het is essentieel dat je website zichtbaar wordt voor je doelgroep.
8. Je website scoort slecht in Google
Google kijkt naar meerdere factoren om te bepalen welke websites bovenaan komen te staan in hun zoekmachine. Belangrijke factoren zijn mobielvriendelijkheid, de laadtijd van de website, zoekmachineoptimalisatie (SEO), gebruikservaring en de kwaliteit van je content. Als je website slecht scoort in Google, is dit een rode vlag dat er wellicht meerdere dingen op je website verbetering nodig hebben. Signalen dat je website slecht scoort in Google zijn bijvoorbeeld een lage zichtbaarheid in de zoekresultaten (pagina 2 of verder), weinig verkeer volgens Google Analytics of een laag aantal klikken en impressies in Google Search Console.
Conclusie
Er zijn tal van redenen waarom een nieuwe website belangrijk is. Waar het uiteindelijk om gaat, is dat je website doet wat het moet doen. En als dat niet het geval is, is dat superzonde. Als je niet tevreden bent met je huidige website, ben ik benieuwd naar je ervaringen. Plan dan eenvoudig een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten in en ontdek wat DyroDigital voor jouw bedrijf kan betekenen.